Naast dat ik werk als HR adviseur ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn praktijk als vitaliteitscoach. Als ik daar met mensen over praat zie ik vaak nog vragende blikken en krijg ik bijna altijd de vraag;

Vitaliteitscoach wat is dat? En wat doe je dan eigenlijk?

In deze blog geef ik uitleg over wat ik als vitaliteitscoach doe.

Sorry, maar nee jammer genoeg is vitaliteitscoaching GEEN hocus pocus pilatus pas – ik wou dat ik beter was..

Vitaliteitscoaching is geen toverspreuk, maar ik geloof wel dat ik kan helpen!

Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Want zeg nou zelf in het dagelijks leven rennen we maar door, we “vergeten” of gaan vaak onbewust voorbij aan wat onze behoeften zijn. Hoe fijn is het om dan met een vitaliteitscoach aan de slag te gaan en de balans op te maken.

Lees verder:

Waarom negeren we vaak langdurig wat we nodig hebben. In plaats van stil te staan en te voelen, rennen we door en blijven we vaak doen wat we altijd al deden.

– Jouw auto wordt jaarlijks APK gekeurd en krijgt een onderhoudsbeurt.

– Als er in jouw auto een signaallampje gaat branden bel je de wegenwacht of de garage.

– Als jouw telefoon (bijna) leeg is, leg je jouw telefoon aan de oplader. Niks vreemd toch?

 

Waarom doe je dan niets met de signalen die jouw hoofd of lijf jou geven?

Soms zit je in een periode van je leven waarin er zoveel gebeurt dat je uit balans bent, meer stress ervaart, anders gaat eten en het gewoon even de grip kwijt raakt. Op zo’n moment kun je wel wat hulp gebruiken om weer grip te krijgen, je stress niveau te verlagen en je energiepeil te verhogen.

Gewoon om weer beter in je vel te zitten en weer (meer) in balans te zijn.

Ik ga niet voor de korte termijn.

In plaats van pleisters plakken, lees de korte termijnoplossing, ga ik samen met jou aan de slag om te te komen tot een langdurige verandering. En daarmee duurzaam, gezond gedrag.

Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om in balans te komen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Als je voor een korte termijn oplossing wilt gaan bijvoorbeeld omdat je snel een paar kilo wilt afvallen ben je bij mij niet aan het juiste adres.

Wanneer past vitaliteitscoaching wel?

Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat je niet goed in je vel zit, je energie lekt weg, je krijgt vage gezondheidsklachten, je hebt last van stress en vermoeidheidsklachten. Dit zijn vaak tekens dat er iets moet veranderen, maar wát en hoe dan?

Ik geloof in de noodzaak om goed voor jezelf te zorgen op alle niveaus. Dus hoe jij jezelf met de goede dingen kunt voeden op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Het doel is het realiseren van duurzame gedragsverandering zodat jij echt in balans bent en je vitaal voelt. Naast de fysieke aspecten zoals voeding, bewegen en herstel heb ik aandacht voor de mentale aspecten positieve gedachten, stress, ondersteunende relaties en zingeving.

Uitgangspunt hierbij is wel dat jij echt bereid bent tot verandering en daarin ook jouw eigen regie leert nemen. Want uiteindelijk zul jij blijvend de regie moeten nemen, op een manier die bij jou past om ook op lange termijn zorg te dragen voor jouw gezondheid en vitaliteit. Niemand anders dan jij hebt de sleutel in handen om de verandering van binnenuit in gang te zetten en vol te houden. ‘Magie gebeurt als je buiten je comfortzone bent’.

Maar neem gerust ook contact met me op als je vragen hebt of meer wilt weten.

Zorg goed voor jouw lichaam, dan zorgt jouw lichaam ook goed voor jou.

info@ingridtoonen.nl