Het kan een hele uitdaging zijn om de balans te houden tussen ‘thuis’ en ‘werk’. We staan de hele dag ‘aan’, we rennen en vliegen als een soort super(wo)man door het leven, waarbij we alle ballen hoog houden en proberen te voldoen aan de hoge eisen die de maatschappij of nee wij onszelf opleggen. En als we waardoor vergeten dat we ook voldoende moeten herstellen raken we opgebrand. Is stress het echte probleem of is het gebrek aan voldoende herstel de oorzaak van stress? Wat doe jij om op tijd te herstellen en in balans te blijven? Herken jij bij jezelf op tijd de signalen en weet je wat je kunt doen om de balans te herstellen?

Een boek wat ik onlangs heb gelezen met de titel; Ik ben gek op stress, maar niet altijd is… wat mij betreft een lees tip voor iedereen die last heeft van (beginnende) stressklachten! Een super handig en met veel humor geschreven boek waarin je om een plezierige manier stresswijs wordt gemaakt.

Binnenkort ga ik starten met de opleiding tot stress & burnout coach volgens de CSR methode. Nu al zoveel zin in! Een aanvullende opleiding op het gebied van stress en burnout stond al langer op mijn wensenlijstje. Als vitaliteitscoach merk ik dat stress namelijk een steeds grote(re) rol speelt bij veel vitaliteits- en leefstijlgerelateerde klachten.

‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. De CSR-Methode pakt stressklachten en burnout psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je op integrale wijze wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. En laat dat nou exact aansluiten op mijn werkwijze als vitaliteitscoach waarbij ik op integrale wijze coach bij vitaliteitsklachten. In heel veel gevallen blijkt stress een van de belangrijkste oorzaken te zijn van de disbalans die ontstaat. Stress kan leiden tot gezondheid- en leefstijl gerelateerde klachten en bij langdurige klachten tot uitputting of zelfs een burnout. Zie eventuele klachten dus als signaal en probeer op tijd een versnelling terug te schakelen of op de rem te trappen.

Ik had deze week ook een stressvolle week en merkte dat ik een beetje uit balans was, gelukkig heb ik mijzelf gedurende de week weer kunnen bijsturen en kijk ik alvast uit naar een relaxt en stressvrij weekend. Ik wens iedereen een ontspannen weekend toe met vooral veel rust en oplaadmomenten. Blijf gezond!

 

# vitaliteit #vitaliteitscoach #positievegezondheid #stress #coach #betervoorkomendangenezen

Zorg goed voor jouw lichaam, dan zorgt jouw lichaam ook goed voor jou.