Een post van Liesbeth van Rossum (professor Erasmus specialisme leefstijl & obesitas) die bij Eva Jinek een pleidooi maakte over het ontbrekende corona-advies vanuit de overheid:

🌟De gezonde LEEFSTIJL🌟

Dit deed ze vanuit perspectief van obesitas, echter ik weet dat dit vanuit veel meer en andere perspectieven een terechte aanvullende maatregel zou moeten zijn. Gezond, fit en vitaal zijn is voor iedereen een must.

💚Let’s make a healthy Wave 💚

Samen maken we Nederland duurzaam vitaal!

#vitaliteit #duurzameinzetbaarheid #vitaliteitscoach #leefstijl #MARK Leefstijl & Vitaliteit #positievegezondheid

Een van de ontbrekende Corona maatregelen is het advies om er een om gezonde leefstijl op na te houden zoals we bespraken bij Eva Jinek: gezond voedings- en beweegpatroon en voldoende slaap en ontspanning. Hiermee kan je al in een paar weken je immuunsysteem versterken wat mogelijk helpt om een ernstig beloop van COVID-19 te voorkomen. Voor mensen met obesitas ( NB obesitas is geen simpele kwestie van ‘eigen schuld, dikke bult’) geldt dat een gecombineerde leefstijl interventie (GLI) goed effect op het immuunsysteem kan hebben. Al bij 5-6% gewichtsverlies.

Daarnaast is de kans aanzienlijk dat een Corona-vaccin (net als bekend is van de griepprik) minder effectief zal zijn bij mensen met obesitas, dus de tijd om de nieuwe effectieve aanpak in te zetten is nu!

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6725725244251873280/