Je kunt bij mij terecht voor individuele coaching op het gebied van chronische stress en burn-out. Een individueel coachingtraject is gericht op het bevorderen van herstel bij chronische stress fysiek en mentaal. Ik werk met de CSR-methode.

We kennen allemaal wel periodes van stress en stressmomenten. Dit is heel natuurlijk en hoeft niet altijd ongezond te zijn. Immers hebben we stresshormonen nodig om te kunnen presteren. Stress kan echter ook heel ongezond zijn wanneer je te lang spanning voelt en je geen of onvoldoende tijd neemt voor ontspanning. Op het moment dat je (te) veel stressmomenten hebt en te weinig herstelmomenten kan er sprake zijn van roofbouw met mogelijk ook vervelende klachten voor jouw gezondheid tot gevolg. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld; slechter slapen, vermoeid, prikkelbaar, verminderde concentratie, vage (pijn)klachten en verminderde weerstand.

Op langere termijn kan overbelasting leiden tot een burn-out, waarbij je jezelf zowel lichamelijk als geestelijke uitgeput voelt. Bij een burn-out ben je opgebrand. Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten die steeds erger geworden zijn en waaraan je te weinig aandacht hebt besteed. Als vitaliteitscoach help ik je dit te voorkomen of hiervan te herstellen.

Stress en overbelasting kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld constant te hoge werkdruk, problemen op je werk of spanning in je gezin. Maar vaak ook is het een combinatie van dit soort factoren. Als vitaliteitscoach werk ik bij stress en burn-outklachten met de CSR-methodiek. Deze methode pakt stress- en burn-outklachten psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

Met behulp van de CSR-Methode gaan we eerst onderzoeken hoe ernstig je stressklachten zijn en krijg je inzicht in wat er in je lichaam en brein gebeurt. De eerste focus ligt op fysiek herstel. Als je weer over meer energie beschikt gaan we kijken naar de zaken die verder van belang zijn voor je herstel. Het gaat vooral om bewustwording en veranderen. Het juiste moment om te ontspannen is wanneer je daar geen tijd voor hebt. Ik gun jou energie, werkplezier en een gezonde relatie met (werk) stress.

 

 

3 + 3 =